Stappenplan: Hoe bereken je je maximale hypotheek?

Als je aan het kijken bent naar een hypotheek dan zal je zien dat het berekenen van je hypotheek een belangrijk aspect is hiervan. Daarom ga ik een deze blog toelichten hoe je het best je maximale hypotheek kan berekenen en wat de stappen hierbij zijn die je moet ondernemen. Lees vooral verder als je geïnteresseerd bent!

Bepalen hoogte inkomen

Voordat er een berekening gemaakt wordt, is het belangrijk dat de hoogte van jouw inkomen (ook wel toetsinkomen genoemd) bepaald wordt. Bij het berekenen van de maximale hypotheek is het belangrijk dat de hypotheekbanken hiervan op de hoogte zijn.

Bepalen hypotheekrente

Om je maximale hypotheek te berekenen is het ook zeker belangrijk dat er wordt gekeken naar de hypotheekrente (ook wel toetsrente genoemd). Hypotheekbanken houden hier rekening mee doordat een hogere hypotheekrente invloed uitoefent op de woonquota. In de volgende alinea ga ik meer vertellen over wat de woonquote precies inhoud.

Woonquote bepalen

Nadat het toetsinkomen en de toetsrente bepaald zijn is het belangrijk de volgende stap te ondernemen, namelijk: het bepalen van je woonquote. De woonquote is ook wel: hoeveel geld je mag betalen aan woonlasten. De woonquote is eigenlijk een vooraf bepaald percentages waarin huishoudens aan mogen voldoen. Het gaat hierom vaak aan de langlopende financiële verplichtingen gepaard met een woning gepaard gaan. Omdat dit natuurlijk per woning verschilt is het belangrijk dit mee te nemen in de uiteindelijke berekening van de maximale hypotheek

Inschakelen hypotheekadviseur

Een hypotheek berekenen is helaas geen makkelijke klus. Daarom is het handig om een expert in te schakelen op het gebied van hypotheekleningen. Een hypotheekadviseur kan je namelijk helpen op een gemakkelijke manier, zodat het voor jou en andere ook makkelijker te begrijpen is. Tevens is het maken van fouten dan kleiner en zorgt het ervoor dat je altijd wegloopt met de beste deal. Laat een hypotheekadviseur jou helpen met hypotheek berekenen!

Hulp bij andere hypotheekzaken

Wil je hulp bij andere hypotheekzaken? Dan is het een goed idee te kijken op de site van een hypotheekadviseur. Neem bijvoorbeeld een kijkje op de site van Hypotheek24: https://www.hypotheek24.nl/. Zij kunnen je helpen met verschillende aspecten rondom jouw hypotheek. Zij werken erg servicegericht en willen zorgen dat jij als klant met de beste deal je nieuwe woning ingaat.

financieel